Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88a57n 26P60i11ň11o21s

5. 10. 2023 14:17

Je to skala, ale lidi z toho delaji problem ano/ne. Samozrejme kontinualni mlaceni je spatne, ale sem tam nejake placnuti jako reakci na spatne chovani ditete za me OK. Rika se to tezce v dnesni dobe, ale myslim ze je to fakt lepsi nez potencialne vice vyhrocena situace, kdy dite fakt neposloucha a muze ohrozovat sebe nebo ostatni.

1 0
možnosti
Foto

Velmi kvalitní analýza, děkuji.

1 0
možnosti

Bez jisteho fyzickeho nasili dite moc dlouho neprezije. Ale spis nez o trest jde o omezeni, jak psal nekdo nize

1 0
možnosti

TLDR, nemyslím že má jakýkoliv smysl dítě TRESTat plácáním na zadek a podobně. Plácnutí ho někdy může přimět k poslušnosti, je to forma apelu, samozřejmě nemá být hrubé, NENÍ to v žádném případě TREST, jen forma jak dát dítěti najevo, že překračuje hranice tak, aby to v danou chvíli vnímalo. Samozřejmě i děti jsou různé, každé to může vnímat jinak a mít jiný efekt, jako jakýkoliv jiný způsob komunikace při výchově.

1 0
možnosti

J29o58s98e97f 11M87i89l19e62r

30. 9. 2023 17:08

Opravdu si paní autorka myslí, že kvůli takové blbosti někdo bude číst ten její nekonečný román ?

7 0
možnosti
Foto

Paní autoka si myslí, že je to tak důležité, že jí to za psaní toho románu stálo.

Že jestli to přesvědčí nějaké rodiče, aby se zamysleli nad svou výchovou a popovídali si o tom s dětmi, tak to stojí za to. Jestli se zlepší povědomí o výchově mezi lidmi a hlavně mezi dětmi ve školách, taky to za to stálo. Hlavně aby děti nevyrůstaly jako dříví v lese.

Děkuju Vám za názor.

Jestli Vám to nestojí za čtení, tak to číst nemusíte. Jestli nemáte děti nebo nepoužíváte tělesné tresty, tak Vás to tak moc zajímat nemusí.

Schválně by mě zajímalo, kolik lidí to v dnešní době třísekundových příspěvků na sociálních sítích a tříslovných nadpisů na webech vůbec dočte.

2 1
možnosti
Foto

Jsem zásadně proti tělesným trestům. Je třeba vycházet z toho, že děti jsou také lidé.

Za tělesný trest nepovažuji fyzickou odpověď na dětskou agresi, která by neměla být nepřiměřená k samotné agresi, ale měla by sloužit pouze k zastavení agrese tam, kde nepomohlo upozornění na možné následky. Toto lze aplikovat až když si dítě dokáže spojit příčinu a následek, tím, že jimi dokáže argumentovat.

3 2
možnosti
Foto

Já Vám Váš názor neberu. Pokud dokážete děti dobře vychovat bez tělesných trestů, tím líp. A mě to moc těší.

Upřímně řečeno bych bývala také radši byla dítě, které nepotřebuje občas dostat na zadek. Ale občas jsem potřebovala.

A moje (dospělé) děti taky teď po důkladném rozboru možností zjistily, že pro ně vlastně v té oblasti žádná jiná možnost motivace neexistovala. Že to byla volba buď na zadek, nebo rezignovat. A rezignovat by bylo špatné.

1 0
možnosti

I41v79o 16M70e88l30u80z83í33n

30. 9. 2023 16:39

Nechcete naplácat na zadek za tak dlouhý článek, nechápu, proč bych nemohl dát dítěti na zadek, jindy ho zase mohu pochválit a pohladit, chce to jen trochu mozku.

2 0
možnosti
Foto

To je pravda, váš šéf v zaměstnání vám za nějaký prohřešek také může naplácat a příště zase pochválit, chce to jen trochu mozku.

2 2
možnosti

J62o98s74e72f 78V81o50g40l

30. 9. 2023 15:55

Děkuji za odpověď, ale "že dobré manželství je pro výchovu dětí ideální", jak píšete, v tom Vám musím, ač nerad, odporovat. Pro výchovu je ideální "rodina", ne ovšem ledajaká ale založená na "manželském svazku". Samo manželství, je ve své podstatě, instituce mravní, vzhledem k tomu, že právě takový svazek vytváří základ rodiny a mravní základ výchovy. Proto je manželství také předmětem práva.

Dobré manželství je iluze, každé manželství (ženy a muže) je ze své podstaty konfliktní. A konfliktní je právě vzhledem k výchově dětí. Konflikty v manželství nelze řešit rozvodem!

Otázka výchovy není proto otázka "naplácání na zadek" ale uznání manželství jako instituce mravní a právní, jako základu rodiny a společnosti. Uznání nejenom manželi ale celou společností.

2 0
možnosti

Nic ve zlém, ale téma má vyčerpat podstatu, nikoli posluchače.

Já jsem to vzdal ještě před 1. polovinou, nicméně jsem se k danému tématu již vyjádřil pod Vaším prvním blogem.

Shrnuto: každý rozumný člověk moc dobře ví, že se nemá nic přehánět - tedy ani tělesné tresty, ani jejich naprostý zákaz. A už vůbec ne, aby se stát vrtal naprosto do všeho... To jsme tu totiž v takové míře neměli ani za komunistů.

6 0
možnosti
Foto

"Shrnuto: každý rozumný člověk moc dobře ví, že se nemá nic přehánět - tedy ani vraždy, ani jejich naprostý zákaz."

0 9
možnosti
Foto

Obecně když někdo brání fyzické tresty pro děti, dá se i na dlouhou analýzu reagovat jednoduše:

Akceptoval by někdo takové argumenty, kdybychom slovo "dítě" zaměnili za "manželka" a slovo "rodič" za "muž"?

Protože obvykle by všechny pro bití manželky šly použít. Ve světovém měřítku možná dokonce i ty argumenty popularitou.

3 2
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 8,14
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem bytostně programátorka a pesimisticky naivní idealistka. Toužím po světě, kde jsou lidé rozumní, vzájemně spolupracují a pomáhají si, aby bylo na světě co nejlépe. Snažím se, aby všechno dobře fungovalo a ušetřilo co nejvíc práce.

Seznam rubrik