Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě mě napadlo, že mnoha dětem, které tloustnou, může chybět nejen pohyb, ale psychicky i nějaká tvůrčí nebo smysluplná činnost.

Že vlastně uvízly v tom kolotoči laciného dopaminu (třeba ze sociálních sítí) a schází jim životní motivace a skutečné vztahy.

0 0
možnosti
RM

R95i33c48h14a92r31d 85M90a39y

13. 3. 2023 13:46

Myslím, že jste to napsala dobře. Hlavní je pohyb, jenom bych doplnil, že je ještě dobré pokusit se upravit jídelníček - rozumných rad je na internetu hodně (blbostí ovšem taky, možná ještě víc). Mně se kombinace denního hýbání + snaha o rozumný jídelníček osvědčila.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě přidat pohyb a změnit jídelníček je ideální. Důležité jsou všechny živiny, vitamíny a minerály.

Soudě podle sebe myslím, že to všichni dobře vědí. Soudě podle toho, jak jsou lidé ochotní poslouchat všelijaké nesmysly celebrit, to asi všichni nevědí.

Jenže právě kvůli těm hormonům je pro přežírače hlavně ta změna jídelníčku hrozně nesnadno uskutečnitelná.

Je lepší i malá změna než žádná. Důležité je, aby vydržela dlouhodobě. Pak může člověk změnit zase o kousek víc. Leckdy pro začátek stačí mít potřebné živiny, aspoň o kousek snížit porce a začít procházkami.

1 0
možnosti
OS

Tohle je nejspíš pro nás 60+ dobrá cesta. Díky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 8,14
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem bytostně programátorka a pesimisticky naivní idealistka. Toužím po světě, kde jsou lidé rozumní, vzájemně spolupracují a pomáhají si, aby bylo na světě co nejlépe. Snažím se, aby všechno dobře fungovalo a ušetřilo co nejvíc práce.

Seznam rubrik